Tízfogásos tapas est

Egy igazán egyedülálló spanyol estén vehet részt az, aki velünk tart szeptember 20-án az El Asador de Pata Negra étteremben, ahol Spanyolország ízeinek legjavát varázsoljuk tíz különleges tapas fogásban az asztalokra. Az eredetvédett területekről származó alapanyagokból készített tapasok egy része korábban a Tapas Világnapján, egy zártkörű fogadáson debütáltak és a nagy sikerre való tekintettel úgy döntöttünk, hogy elkészítjük őket egy alkalommal a budapesti tapas-rajongó közönségnek is.

A menü:

1) Crema de queso iberico con tomate y anchoa
Ibériai krémsajt sült koktélparadicsommal, szardelléval, extraszűz olívaolajjal
Iberian cream cheese with baked cherry tomato and anchovy
Borkíséret: Cava Codorniu Rosado

2) Brulée de foie de pato
Kacsamáj brulée
Duck liver brulée
Borkíséret: Cava Codorniu Rosado

3) Esqueixada de bacalao
Tőkehalforgács feketeolívakrémmel, paradicsommal
Cod with black olive tapenade and tomato
Borkíséret: Gargalo Treixadura (2015)

4) Navajas yzamburina a la plancha con salsa verde
Bicska-, és zamburinakagyló vaslapon sütve zöld mártással
Pan roasted razor and zamburina clams
Borkíséret: Gargalo Treixadura (2015)

5) Gambas marinadas con quinoa
Pácolt rákfarok quinoával
Marinated shrimp with quinoa
Borkíséret: Gargalo Treixadura (2015)

6) Carpaccio de cerdo iberico ahumado
Füstölt ibériai sertéskaraj carpaccio
Smoked iberian pork carpaccio
Borkíséret: Coto de Hayas (2012)

7) Callos a la madrilène
Pacal csicseriborsóval madridi módra
Tripe Madrid style with chickpeas
Borkíséret: Coto de Hayas (2012)

8) Entrecot de Buey con pimientos de piquillos confitados
Ökörhátszín (30 napos érlelés) konfitált piquillo paprikával
Sirloin steak with piquillo pepper confit
Borkíséret: Coto de Hayas (2012)

9) Trio de mus de chocolate
Csokoládéhab trió (ét-, tej-, fehércsokoládé)
Chocolate mousse trio
Borkíséret: Lustau East India Solera ( 2002)

10) Helado de Pedro Ximenez con pasas
Pedro Ximenez fagylalt mazsolával
Pedro Ximenez ice cream with raisins
Borkíséret: Osborne Pedro Ximenez

A tízfogásos menü ára személyenként borkísérettel és korlátlan szénsavas és szénsavmentes vízfogyasztással 14 900 Ft.

A vacsorajegyeket személyesen, készpénzzel vagy bankkártyával fizetve, illetve banki utalással is meg lehet vásárolni.

⦿ Személyesen: mindhárom Pata Negra étteremben, nyitva tartási időben minden nap 11.00-24.00 óra között.
⦿ Emailben: részvételi szándékát a résztvevők számának megnevezésével a patanegra@patanegra.hu címre küldött üzenetben jelezze, válaszlevelünkben kollégáink tájékoztatják a részvételi díj befizetésének részleteiről.

A férőhelyek száma korlátozott, csak jeggyel rendelkező vendégeink számára tudunk helyet biztosítani a vacsorán.