Filozófiánk

Az asadorok világában a hússütés szertartás, a vendéglátás életfilozófia. Ezt hoztuk magunkkal Spanyolországból Budapestre, otthonról haza.

Közel két évtizede valljuk a spanyol konyhaművészet értékeit, hiszünk a kiváló minőségű, eredetvédett spanyol alapanyagokban; spanyol partnereink szakértelmében; a hagyomány és az innováció aranymetszésében. 20 évvel Budapest első tapas bárjának megnyitása után ma is azért dolgozunk, hogy az Asador de Pata Negra minden asztalán, estéről-estére testet öltsön Spanyolország.

Nincsenek rá jelzők. Az asador maga a jelző.

Amikor eldöntöttük, hogy nevet szerzünk magunknak, az „asadorral” felelősséget is vállaltunk. Faszénparázzsal fűtött, hagyományos spanyol kemencénk ugyanis nem egyszerű sütési eljárás; az asador garancia a minőségre. Mibrasa kemencénk a legmodernebb technológia és a spanyol grillezés évszázados hagyományának találkozása. Ettől különleges minden falat hús, amit az asadorból az Asadorban felszolgálunk.

Spanyolországban évszázadok óta áldoznak a minőségi sült húsok oltárán. A hagyomány és a szakértelem találkozásából a spanyol gasztronómia olyan emblematikus fogásai születtek, mint a segoviai malacsült, amelynek omlós húsát a római vízvezeték árnyékában kés helyett ma is egy porcelántányérral választják le a csontról.

Nem pácolunk, nem salsázunk. Újrafelfedezünk.

A köret nálunk csak mellékszereplő. Célunk a húsok és halak természetes ízének bemutatása. 400 fokosra hevített szentélyünkben találkozik újra Kasztília és León forróságával a Segoviából származó malacunk, tejes bárányunk és kecskegidánk. Másodpercek jutnak a galíciai fjordokból érkező kagylóinknak, a Magyarországon csak nálunk kóstolható zamburiñának.

A mediterrán konyha világöröksége, a Michelin-csillagos spanyol séfek kreativitása egyaránt inspirál minket. Ibériai sertéshúsunk a salamancai Guijuelóból, Spanyolország elsőszámú eredetvédett tenyészterületéről érkezik a Paulay Ede utcába, míg feketekagylónk egy világszabadalomnak köszönhetően magába zárja az Atlanti-óceán vizét, és párolás közben nekünk ajándékozza.

Egyedülálló húsélmény: ez nem barbecue, ez az Asador.

Az Asador látványkonyhájában és kemencénk szentélyében kizárólag prémium-minőségű spanyol olívaolajakat használunk, a természetes ízek kiemelésére hat különféle sóval fűszerezünk. Toledói és ávilai tenyészetekből származó hátszínünk 45 napos száraz érleléstől nyeri el mély, kontrasztos marha ízét és bársonyosan puha állagát.

Büszkék vagyunk a világhírű megmérettetéseken díjazott Kasztília és León-i sajtjainkra; a 78 eredetvédett spanyol borrégióból 18-at bemutató szortimentünkre; prémium kategóriás San Miguel Selecta sörünk hazai exkluzivitására; de mindenekelőtt magnéziummal dúsított, egyedi szűrt vizünkre, amelynek minden palackjában ott rejlik egy-egy csepp jótékonykodás és környezettudatosság is.

Az Asador világában az étkezés hétköznapisága mögött páratlan tudás, ízlés és kifinomultság rejlik azok számára, akik hajlandóak felfedezni egy szakrális rituálé titkait.

Isten hozott a spanyol húsok különleges világában, Isten hozott az Asadorban.