Asador borvacsora 2: Faszénen sült spanyol húsok

Novemberi borvacsoránkon a faszenes kemencékben sült spanyol húsokat mutatjuk be, és az asadorok világába kalaúzoljuk el vendégeinket. Az asador a spanyol gasztronómia magasabb szintje, ahol a legkiválóbb minőségű, eredetvédett területekről származó spanyol húsok kerülnek a grillrácsra az egyedülálló, Magyarországon csak nálunk megtalálható Mibrasa sütőnkben. Az ételsorhoz kedvenc borainkat kínáljuk.

A menü:

LEVES:

1. Gazpacho de cerezas con helado de queso de cabra y aceite de albahaca
Cseresznyés gazpacho kecskesajt fagylalttal, bazsalikom olajjal
Borkíséret: Cava Bohigas Gran Reserva

ELŐÉTELEK:

2. Croqueta invertida de jamón
Kifordított sonkás krokett
Borkíséret: 12 Lunas Rosado (2015)

3. Chipirones a la plancha y bulgur con boletus
Vaslapon sült tintahal vargányás bulgurral
Bor­kí­sé­ret: Campillo (2015)

FASZENES KEMENCÉBEN SÜLT ÉTELEK:

4. Colita de rape a la bilbaina con pak choi
Ördöghal farok bilbaina mártással és pak choi-jal
Borkíséret: Campillo (2015)

5. Secreto iberico a la brasa con escalivada
Ibériai sertés faszénen sült zöldségekkel
Borkíséret: Finca Antigua (2014)

6. Chuletillas de cordero y berenjena con menta
Csontos bárányborda mentás padlizsánnal
Borkíséret: Prima (2014)

7. Chuletón con pimiento de padrón
30 napig érlelt magashátszín faszénen sütve, padrón paprikával
Borkíséret: Sentido (2011)

DESSZERTEK:

8. Tarta de queso con helado de frambuesa
Sajttorta málna fagylalttal
Borkíséret: Coto de Hayas Moscatel

9. Chocolate blanco y negro con pan tostado, aceite de oliva
Fekete és fehér csokoládé, olívaolajjal, pirítóssal és maldon sóval
Borkíséret: Coto de Hayas Mistela

Időpont: 2017. november 22. szerda 19.00 – 23.00

Helyszín: El Asador de Pata Negra (1061 Budapest, Paulay Ede utca 39.; bejárat a Vasvári Pál utca felől)

A menü ára személyenként borkísérettel és korlátlan szénsavas és mentes vízfogyasztással 14 900 Ft. 

A vacsorajegyeket személyesen, készpénzzel vagy bankkártyával fizetve, illetve banki utalással is meg lehet vásárolni. 

⦿ Személyesen: mindhárom Pata Negra étteremben, nyitva tartási időben minden nap

⦿ E­mail­ben: részvételi szándékodat a patanegra@patanegra.hu címen jelezd, ahol kollégáink tájékoztatnak a részvételi díj befizetésének részleteiről. 

A férőhelyek száma korlátozott, csak azoknak a vendégeknek tudunk helyet biztosítani, akik személyesen vagy előre utalással kifizették a részvételi díjat, és erről visszaigazolást is kaptak tőlünk e­mail­ben.

☛ Figyelem! A Facebook eseményhez való csatlakozás nem jelent automatikus helyfoglalást az eseményre. Megértésüket köszönjük!